L'autopista C-32 al Penedès.

Queixes perquè els descomptes de la C-32 no s'apliquen a la sortida de Coma-ruga

Un veí del Vendrell ha alertat de la situació al consistori, que ho desconeixia

Les bonificacions que s'apliquen des del passat 1 de setembre a l'autopista C-32 sud no arriben fins a la sortida de Coma-ruga. Així ho ha admès aquest dimarts 31 de maig al ple municipal la regidora de Mobilitat del Vendrell, Núria Rovira. Va ser un veí del municipi qui va alertar de la situació a l'Ajuntament, que ho desconeixia.

Les bonificacions són per als usuaris que fan desplaçaments d'anada i tornada al mateix punt en un període màxim de 24 hores. Al tram entre el Vendrell i Sitges, aquests descomptes són del 70%. Fa pocs dies, la Generalitat va informar que uns 10.000 usuaris es beneficiaven cada mes d'aquestes bonificacions.

Només s'apliquen fins a la sortida de Sant Salvador

Però, incomprensiblement, els que no se'n beneficien són els que entren i surten de l'autopista a Coma-ruga. Tot i formar part del terme municipal del Vendrell, la Generalitat no ha inclòs aquesta sortida en els descomptes. Així, l'última sortida pel sud que forma part del sistema de bonificacions és la de Sant Salvador.

Núria Rovira ha explicat al ple que no eren coneixedors d'aquest fet i que, tan aviat com ho van saber, ho van traslladar al Govern. «Ja ho vam plantejar a la última reunió de la Taula de Mobilitat», ha assegurat la regidora, afegint que va ser vist amb bons ulls. Tot i això, el ple ha aprovat una moció demanant que també s'inclogui la sortida de Coma-ruga en els descomptes «com a mesura de pressió».

Dificultats per l'enllaç amb l'AP-7

El regidor de Via Pública, Alfons Herrera, ha afegit que el problema amb la sortida de Com-ruga és que hi ha l'enllaç amb l'AP-7. «La Generalitat té problemes per discriminar quins vehicles entren realment a Coma-ruga i quins provenen del sud per l'AP-7», segons Herrera. I és que el Govern català tem que molts vehicles surtin breument a la rotonda de Coma-ruga per beneficiar-se del descompte. 

Tot i això, Herrera ha assegurat que la Generalitat ja hauria resolt aquest «problema tècnic». Per això des de l'Ajuntament esperen que les bonificacions s'allarguin aviat fins a la sortida de Coma-ruga.