L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré.

Ramon Ferré dimiteix com a primer secretari del PSC de Calafell

El batlle es vol centrar en l'últim any de mandat i a preparar les eleccions municipals del 2023

Ramon Ferré, alcalde de Calafell, va presentar l'última setmana de juliol la seva renúncia com a primer secretari de l'agrupació local del PSC. Segons ha explicat Ferré a TarragonaDigital, el motiu d'aquesta decisió és que es vol centrar plenament en l'últim any de mandat i a preparar els comicis locals de 2023.

«Es preveu una campanya dura, on molts partits voldran un canvi després de dos mandats governant el PSC, i caldrà estar preparats», ha argumentat Ferré. Aprofitant que l'agrupació local dels socialistes fa una aturada a l'agost, l'alcalde ha presentat la dimissió ara. Feia tot just dos anys que Ferré havia acceptat aquest càrrec, a mitjans del 2020. 

A la carta de dimissió, el batlle proposa que una junta gestora es faci càrrec de l'agrupació local fins al pròxim congrés del partit. Un congrés que es preveu que tingui lloc després de les eleccions municipals del mes de maig. El partit serà el que decidirà si accepta la proposta feta per Ferré o no.

Preparant-se per a un tercer mandat

Pel que fa a les eleccions municipals, tot indica que l'actual alcalde no tindrà oposició dins del partit per presentar-se per tercera vegada. Seguint els tempos que té marcats el PSC, l'anunci oficial es podria fer a principis del 2023. A les eleccions del 2019, el PSC va guanyar clarament a Calafell, obtenint 3.659 vots (un 35,6%) i nou regidors.

El partit va experimentar un gran ascens i gairebé va doblar els cinc regidors que havia tret el 2015. Durant l'últim mandat, el PSC ha governat amb acords externs amb Podem i Maite González, actual regidora no adscrita que abans estava al PP

Una de les candidatures que ja s'ha confirmat per als comicis del 2023 és la d'Òscar Albaiceta com alcaldable d'ERC. La resta de partits encara no ha anunciat de forma oficial quin serà el seu cap de llista.