Carolina Burgos, alcaldable per Catalunya en Comú - Podem a Cunit.

Obliguen a rectificar el nom de la candidatura d'En Comú Podem a Cunit

La Junta Electoral de Zona creu que pot portar a confusió amb una altra llista

La Junta Electoral de Zona (JEZ) del Vendrell ha emès un edicte estimant la impugnació que van fer representants de la candidatura Guanyem Cunit Sí Se Puede (Ganemos) pel nom amb el qual s'havia presentat la candidatura d'En Comú Podem al municipi. Aquesta última llista tenia el nom d'En Comú Podem - En Comú Guanyem, el que va motivar una denúncia per part dels representants de la candidatura de Guanyem Cunit Sí Se Puede (Ganemos).

La JEZ considera que la paraula «guanyem» que incorpora En Comú Podem al final «pot portar a confusió» i obliga a eliminar-la, pel fet que Guanyem havia registrat aquesta denominació. Per això, la candidatura de la formació lila a Cunit, que encapçala Carolina Burgos, queda finalment amb el nom d'En Comú Podem Cunit - En Comú. Aquesta ha estat fins ara l'única rectificació que s'ha fet des de la Junta Electoral de Zona respecte als noms de les candidatures dels diferents municipis del Baix Penedès.

 

Embolic amb els «Sí Se Puede»

Curiosament, les similituds en les llistes que concorren a les eleccions de Cunit no s'acaben aquí. A més de la llista de Guanyem Cunit Sí Se Puede (Ganemos), que encapçala Pablo Muñoz i que no té res a veure amb Podem, també es presenta la llista de Canviem Cunit Sí Se Puede - Centrats, que lidera Xavier Salvadó, que aquest mandat ha estat regidor de l'Ajuntament de Cunit formant part de Guanyem.

Salvadó ha acabat marxant d'aquesta formació i s'ha presentat sota el paraigua de Centrats, la marca amb què es presenta Convergents a diversos municipis. Paral·lelament, Guanyem ha mantingut la seva candidatura, amb Pablo Muñoz al capdavant. Tot i això, les dues candidatures han inclòs la frase «Sí Se Puede» al seu nom, cosa que també pot portar a confusió, ja que la frase s'acostuma a relacionar amb Podem. De moment, però, no consta que aquest partit hagi presentat cap impugnació per aquest fet davant la JEZ.

També et pot interessar: