Recollida de signatures a Coma-ruga.

Recullen prop de 700 firmes a Coma-ruga demanant dutxes i més neteja a les platges

La iniciativa es farà també al centre del Vendrell, a Sant Salvador i al Francàs

Centenars de persones van signar aquest passat dissabte 11 de juny per recuperar les dutxes a les platges de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs. Va ser una iniciativa que inicialment va impulsar el regidor de Primàries a l'Ajuntament, Josep Maria Llasat. També s'hi va sumar la regidora de Podem, Verònica Moreno.

Durant dues hores, de set a nou, es va obrir la recollida de signatures a la plaça dels Germans Trillas. Segons Josep Maria Llasat, es van acabar recollint més de 700 signatures per demanar dutxes a les platges i que aquestes estiguin més netes. També es reclama que es recuperin les banderes blaves, que el consistori fa dos anys que no sol·licita.

Sense dutxes per estalviar en el consum d'aigua

La regidoria de Platges del Vendrell ha pres la decisió d'eliminar les dutxes a les platges i deixar només els rentapeus. És una mesura que ja es va aplicar l'estiu passat i es repetirà enguany, i que justifiquen per la sequera. Des de Platges van apuntar que el consum d'aigua s'havia reduït en un 62% l'estiu passat.

Pel que fa a la neteja, l'ordenança de les platges que s'ha aprovat inicialment aposta per deixar de fer la neteja de forma mecanitzada. Un model que, segons apunten, és perjudicial per a la flora i la fauna de la zona. Les signatures recollides han de servir per donar suport a les al·legacions que es presentin a l'ordenança.

Més recollides de signatures a diferents nuclis

Josep Maria Llasat ha avançat que aquesta setmana es faran noves recollides de signatures a diferents punts del municipi. La primera serà al carrer del doctor Robert, al centre del Vendrell, aquest divendres 17 de juny a les deu del matí. El dissabte es repetirà a Coma-ruga i es farà també a Sant Salvador, a les 19.00 hores.