Som Poble presentant la iniciativa 'Diners al carrer'.

Els regidors de Som Poble ofereixen part de les seves retribucions a les associacions

S'entregaran a projectes relacionats amb la solidaritat, la cultura o l'ecologisme

El grup municipal de Som Poble del Vendrell ha presentat la iniciativa 'Diners al carrer. Activem el retorn social', amb la qual es vol retornar a la societat vendrellenca una part de les retribucions que han tingut aquest mandat els dos regidors del partit a l'Ajuntament del Vendrell, Ruben Suan i Alfredo Valdivielso. Tal com ha recordat Marc Robert, membre del partit, aquest era «un compromís ètic» amb el qual la formació que aglutina la CUP i EUiA es va presentar a les eleccions del 2015.

D'aquesta manera, les diferents retribucions que Suan i Valdivielso han rebut durant aquests quatre anys per assistència als plens o a altres organismes han estat entregats al seu partit, i els dos regidors no han cobrat res. Som Poble va usar una part dels diners per organitzar les jornades d'Unitat Popular del passat octubre, que incloïen un acte amb les entitats i un concert. També s'han fet servir per pagar diverses despeses del partit. La resta, 15.000 euros, es destinen a aquesta iniciativa.

15.000 euros en ajudes de 1.000 euros

Així, Som Poble vol donar aquests 15.000 euros en ajudes de 1.000 euros per aquelles entitats o associacions que presentin projectes relacionats amb la solidaritat, la cultura o l'ecologia. Entre el 16 de febrer i el 13 de març es poden presentar aquests projectes al mail dinersalcarrer@sompoble.cat. En cas que es presentin més de quinze propostes, del 18 al 24 de març hi haurà una votació popular per triar els projectes. Si són menys, els 15.000 euros es repartiran entre les diferents propostes.

El 27 de març es donaran a conèixer aquells projectes que rebran l'ajuda. La intenció de Som Poble és fer un primer ingrés d'un 80% de l'import a l'entitat o associació de manera ràpida, mentre que el 20% restant s'entregaria amb el projecte finalitzat. El partit ha apuntat que també poden presentar projectes persones a títol individual, però sempre sota el paraigua d'una entitat o associació, que és la que rebrà els diners. 

També et pot interessar:

Som Poble vol aconseguir «una candidatura àmplia d'esquerres» al Vendrell.