Josep Carreras, en un ple de Santa Oliva.

Relleu a Santa Oliva: Virgínia Moreno succeirà Josep Carreras a l'alcaldia

El traspàs es fa en compliment del pacte de govern signat el 2019 entre ERC i Compromís

L'Ajuntament de Santa Oliva ha començat el procés perquè Virgínia Moreno agafi el relleu de Josep Carreras a l'alcaldia. Així es va acordar en el pacte de govern signat el 2019 entre ERC i Compromís, després de les eleccions municipals. El pacte estipulava que Carreras, d'ERC, governaria els tres primers anys i Moreno, de Compromís, l'últim.

D'aquesta manera, al ple del passat divendres 3 de juny, Josep Carreras va presentar la seva renúncia a l'alcaldia. Visiblement emocionat, el fins ara batlle de Santa Oliva va repassar l'acció de govern en aquests primers tres anys de mandat. En va destacar la implantació de la recollida de residus porta a porta, la reducció del deute municipal i la municipalització de la neteja.

De moment, Virgínia Moreno ostenta l'alcaldia en funcions, fins que al ple del pròxim dissabte prengui possessió del càrrec. ERC va obtenir quatre regidors el 2019, mentre que Compromís en va aconseguir dos. Els dos partits van arribar a un acord de govern, deixant el PSC, que havia guanyat els comicis, a l'oposició.

El govern vota dividit en una proposta d'ERC

El ple també va servir per debatre dues propostes del grup municipal d'ERC. Una era per posar el nom de plaça de l'1 d'octubre del 2017 a la plaça situada al final del carrer de Frederic de Montseny. La proposta va ser rebutjada perquè el PSC i un regidor de Compromís s'hi van oposar.

La segona proposta presentada era sobre la defensa dels jutjats de pau, destacant la funció social que fan als pobles petits. La proposta, en aquest cas, va ser aprovada per unanimitat.