L'estació de Segur de Calafell.

Renfe reforçarà el tancament de l'estació de Segur de Calafell per reduir el vandalisme

És una de les estacions més conflictives de Rodalies Barcelona

L'Ajuntament de Calafell ha anunciat que Renfe farà una inversió de 42.000 euros per reforçar el tancament de l'estació de tren de Segur de Calafell, amb l'objectiu de lluitar contra el vandalisme i els actes delictius. Aquesta és una de les estacions de Rodalies Barcelona que genera més conflictes d'aquesta mena.

Actualment, l'accés al recinte es pot fer de forma senzilla sense comprar bitllet, només saltant l'actual tancament. Això provoca que hi accedeixi gent que, segons el consistori, no sempre ho fa per agafar el tren, sinó «per cometre actes vandàlics o delictius».

Un tancament més consistent

Les actuacions consistiran a demolir i retirar els actuals tancaments, excavant nous fonaments i fent uns tancaments més consistents, amb murs i portes. Fa uns mesos, Renfe ja va fer una actuació similar a Sant Vicenç de Calders, una altra de les estacions considerades més conflictives de la línia. Els vigilants de seguretat han denunciat diverses vegades el perill que suposa ser destinat a aquestes estacions del Baix Penedès.

De fet, l'empresa encarregada de la seguretat va arribar a retirar els vigilants de seguretat de l'estació durant unes setmanes a finals del 2019 com a protesta per la situació que vivien. Això va comportar que l'Ajuntament de Calafell i Renfe pactessin diverses mesures per reforçar la seguretat, tot i que moltes d'elles es van veure afectades per l'arribada de la pandèmia del coronavirus.

Des del consistori celebren ara aquest anunci, però apunten que només és un primer pas i que caldrà prendre'n més. Una altra reclamació que s'ha fet és que s'incrementi la vigilància tant a l'interior dels trens en circulació com a l'exterior. Tot just fa una setmana es va produir un apunyalament a fora de l'estació de Segur.