El Museo Pau Casals, ubicat a la casa d'estiu que Pau Casals tenia a la platja de Sant Salvador, al Vendrell

El Museu Pau Casals del Vendrell reobrirà el 6 de juny

L'equipament està enllestint un programa d'activitats per celebrar als jardins durant l'estiu

El Museu Pau Casals del Vendrellreobrirà el pròxim dissabte 6 de juny, després de gairebé tres mesos tancat, arran de l'estat d'alarma per la pandèmia  de la Covid-19. Fins al 14 de juny, l'horari serà només de matins, mentre que la segona meitat del mes ja es podran fer visites durant les tardes. Tot el mes de juny l'entrada al Museu Pau Casals serà gratuïta, en el marc d'una campanya de reobertura basada en el lema 'Us hem trobat a faltar. Tornem a obrir les portes'. La direcció de l'equipament està enllestint un programa d'activitats per a aquest estiu amb diverses propostes per celebrar als jardins, mentre que a la tardor està previst que el museu aculli l'exposició sobre l'Orquestra Pau Casals.

El protocol de reobertura per evitar contagis de la Covid-19 marca una reducció de l’aforament a un terç de què és habitual, estableix l'ús obligatori de mascareta  i gel hidroalcohòlic, i s'insta els visitants a mantenir una distància de seguretat de dos metres amb la resta de persones. Alhora, el museu garanteix un reforç del servei de neteja «per garantir una visita segura i saludable en tot moment».

«Encarem la reobertura  del museu amb molta il·lusió i amb la certesa que estem donant les màximes condicions de seguretat i higiene als nostres visitants, amb moltes ganes que el museu torni a ser un lloc viu i ple de gent», destaca la directora de l'equipament, Núria Ballester, que recorda que el restaurant del museu ja va reobrir el passat 11 de maig.

Durant els gairebé tres mesos de confinament, el Museu Pau Casals ha mantingut obertes diverses propostes virtuals a través de Google Art Project i dels recursos per treballar Pau Casals des de l’aula i en família amb el web educatiu paucasalseduca.org. L’equipament també ha posat a l’abast dels usuaris la seva col·lecció d’art i altres objectes a través de la plataforma museuobert.cat.