La gavina corsa que s'ha trobat a Calafell.

Rescaten a Calafell una gavina corsa amb ferides en una ala per l'atac d'un gat

Es tracta d'una espècie en perill d'extinció

El Centre de Recerca i Educació Ambiental de Calafell va rescatar aquest diumenge 24 d'abril una gavina corsa que presentava ferides en una ala. L'animal havia estat atacat per un gat i va necessitar una intervenció per curar-li la ferida. Des de l'Ajuntament de Calafell han apuntat que romandrà en aquest centre fins que estigui en bon estat i es pugui alliberar.

La gavina corsa és una espècie poc freqüent al medi urbà, a diferència del que passa amb el gavià argentat, que és més comú. Des del consistori expliquen que és una au protegida perquè els exemplars que hi ha són escassos. De fet, a Catalunya és una espècie que ara mateix està en perill d'extinció.

Les ferides que tenia l'exemplar de gavina corsa trobat a Calafell.
La gavina corsa trobada a Calafell tenia diverses ferides en una ala per l'atac d'un gat. | Ajuntament de Calafell

Segon niu de corriol camanegre a Segur

Per altra banda, aquesta mateixa setmana, l'Ajuntament ha confirmat que s'ha trobat un segon niu de corriol camanegre a la platja de Segur de Calafell. Aquesta és una altra espècie amenaçada que, des de fa uns anys, nidifica a les platges del litoral tarragoní. 

Els exemplars de corriol van proliferar especialment durant la primavera del 2020, a causa del confinament domiciliari. Abans, els exemplars es concentraven a la zona de les Madrigueres, a Sant Salvador. A partir d'aquell any, però, es van estendre en platges com les de Calafell, Altafulla o Coma-ruga.

Tot i que els dos últims estius la nidificació ha estat menor per la pressió humana, se segueixen trobant nius a Calafell i el Vendrell. Fa uns dies, l'Ajuntament del Vendrell va anunciar que faria un estudi sobre el comportament del corriol camanegre per millorar-ne la protecció. El consistori vol quantificar la seva presència i saber les zones preferides per fer la criança per delimitar aquests espais.