Una ciutadana se sotmet a una prova PCR

Les restriccions ja fan efecte: Baixen els contagis, l'RT i el risc de rebrot al Baix Penedès

La principal preocupació són els elevats ingressos hospitalaris

Les restriccions imposades des del 7 de gener per frenar la tercera onada del coronavirus comencen a fer efecte al Baix Penedès. Després de dies d'increment de contagis, amb un pic que es va marcar el passat divendres 15 de gener, les xifres han començat a disminuir durant els últims set dies. 

Així, el Baix Penedès ha registrat 273 positius de Covid-19 durant l'última setmana, que són cent menys que els de la setmana anterior (373). El descens s'ha notat a totes les àrees de salut de la comarca, cosa que ha fet que l'índex de reproducció (RT) es trobi ara en el 0,85, quan la mitjana catalana és d'1,02. L'objectiu és mantenir aquesta RT per sota de l'1 durant molts dies, per així reduir de forma constant els contagis.

Baixen l'RT i el percentatge de positius

Un altre indicador que baixa notablement és el risc de rebrot, que ara està en 535 punts, quan fa una setmana s'havia enfilat fins als 820 punts, així com la positivitat de les proves. Ara, un 10% de les que es fan donen positiu, quan fa uns dies ho eren el 20%. Tot això tenint en compte que, durant l'última setmana, és quan s'han fet més proves PCR, arribant a les 2.139, quan les dues setmanes anteriors se n'havien fet poc més de 1.400.

També s'obre una escletxa d'esperança a l'ABS del Vendrell, que feia molts dies que estava entre les cinc de Catalunya que més casos detectava. Els 147 casos de l'última setmana continuen sent una xifra alta, però marquen un descens respecte als 169 de la setmana anterior, De fet, l'ABS vendrellenca ha caigut fins al catorzè lloc en el rànquing de les ABS que detecten més casos a Catalunya.

La principal preocupació, els hospitalitzats

La principal preocupació ara mateix és la forta pressió hospitalària que hi ha, amb 58 ingressats per la Covid al Baix Penedès. Només en l'última setmana hi ha hagut 35 nous ingressos a l'Hospital del Vendrell, segons dades del Departament de Salut. Perquè la tendència canviï és necessari que el descens de contagis sigui continuat durant diverses setmanes.