Imatge de les retencions a l'AP-7 aquest matí de dilluns, 19 d'octubre

L''operació sortida' pel pont de Segona Pasqua provoca cues a l'N-340 al Baix Penedès

Trànsit preveu que entre ahir divendres i aquest matí surtin uns 530.000 vehicles de l'àrea metropolitana de Barcelona

Trànsit complicat el matí d'aquest dissabte, 22 de maig, a l'N-340 tarragonina, concretament, al tram que passa pel Baix Penedès. Des de mig matí s'acumulen retencions en aquesta carretera entre el Vendrell i el nucli de Coma-ruga. Almenys hi ha 4 quilòmetres de cues en aquest punt de l'N-340, entre els punts quilomètrics 1.185 i 1.189, en sentit sud.

Les retencions són a causa d'un gran volum de vehicles que es dirigeixen des del nord cap a la zona marítima del Baix Penedès, a passar el cap de setmana. Precisament per a molts municipis de la demarcació de Barcelona el dilluns vinent, 24 de maig, és festiu amb motiu de la Segona Pasqua. Així doncs, és probable que milers de ciutadans d'aquestes localitats hagin optat per passar aquest petit pont a la Costa Daurada i platges del Baix Penedès.

De fet, ahir divendres ja es va notar l'efecte 'operació sortida', amb un total de 176.966 vehicles van sortir de l'àrea metropolitana de Barcelona des de les 15 h fins a les 20 h, segons informava el Servei Català de Trànsit. Aquesta xifra representa un 6,3% menys respecte a un divendres d'operació sortida equivalent abans de la pandèmia.

Trànsit, que ha muntat un dispositiu especial amb motiu de la festivitat de la Segona Pasqua, preveu que surtin entre divendres i dissabte al matí entre 524.000 i 535.000 vehicles de l'àrea metropolitana de Barcelona, unes xifres similars a les d'abans de la pandèmia. Dilluns, a partir de les 12 del migdia, es preveu el retorn de 318.000 a 325.000 vehicles.