El retorn de Dolors Carreras dona la victòria de nou al PSC a Cunit

Els pactes seran decisius a l'hora de configurar govern

Vuit anys després, el PSC ha recuperat l'alcaldia de Cunit. Ha calgut el retorn d'una històrica, Dolors Carreras, perquè els socialistes tornessin a ser la força més votada a les eleccions municipals al tercer municipi en població del Baix Penedès. El PSC ha rebut 1.231 vots (23,33%) i cinc regidors, quedant per davant d'Impulsem Cunit, la candidatura de Jaume Casañas hereva del PDeCAT, que ha obtingut 1.036 vots (19,63%) i quatre regidors.

Tot i això, no hi ha majories suficients i caldrà buscar acords per configurar un govern. En aquest sentit, hi tindran molt a dir tant Ciutadans (tres regidors), com ERC (3) i En Comú Podem (2), que ha estat una  de les sorpreses, entrant per primer cop al consistori. En canvi, queden fora el PP, Convergents (amb l'exregidor Xavier Salvadó) i Guanyem, així com  la CUP. La participació s'ha situat al 57,59%, un punt i mig per sobre que el 2015. Pel que fa a les eleccions europees, la força més votada a Cunit també ha estat el PSC, que ha quedat per davant d'ERC, Ciudadanos i Junts per Catalunya.

Resultats a la comarca

A la resta de la comarca, el PSC també s'ha imposat amb claredat a l'Arboç —on Joan Sans ha revalidat la majoria— i a Calafell, així com al Vendrell i Santa Oliva, encara que en aquests dos últims municipis el govern dependrà dels pactes. En canvi, els socialistes han patit una dura derrota al Montmell, on Immaculada Costa s'ha vist clarament superada per la candidatura d'Ara el Montmell.

Quim Nin ha guanyat per sisena vegada consecutiva a Albinyana, mentre Amadeu Benach ha repetit triomf a Banyeres, però haurà de pactar. Junts s'ha endut victòries a la Bisbal (per majoria), Bonastre i Llorenç, però ha vist com a Sant Jaume dels Domenys els veïns confiaven en Convergents, la nova marca amb la qual s'ha presentat Magí Pallarès. A Masllorenç, el partit més votat ha estat Units per Masllorenç, tot i que ha empatat a tres regidors amb Junts. A Bellvei, la victòria ha estat de nou per + Bellvei.