La Fira Modernista del Penedès, a l'Arboç.

Un retorn de rècord: la Fira Modernista de l'Arboç programa més de 50 actes

Cap de setmana intens per recuperar un esdeveniment que no se celebra des del 2019

L'Arboç es vesteix de gala aquest cap de setmana per la novena edició de la Fira Modernista del Penedès. Un retorn de rècord —no es fa des del 2019 per la pandèmia— amb més de 50 actes programats en dos dies. Un esdeveniment especialment destinat al públic familiar amb actes per a tots els gustos.

No faltarà la Marató de Teatre d'Època al carrer, amb un total de dotze companyies vingudes des de diferents punts de Catalunya. Tampoc els personatges vestits d'època, que seran més presents que mai a la fira, amb una foto de grup prevista pel diumenge. Seran més de nou grups amb més de 150 persones caracteritzades especialment per a l'esdeveniment. 

Un gran zepelí i la visita a Cal Gallart, entre els actes destacats

Entre els actes destacats hi ha el que servirà per obrir la fira el dissabte 30 d'abril, amb un sorprenent zepelí de grans dimensions. Els assistents podran comprovar les evolucions d'aquest gran aparell volador i de tots els personatges que l'acompanyen. Se'n faran dues representacions, a la una del migdia i a les sis de la tarda.

Una altra novetat serà la visita a la masia de Cal Gallart, que és l'actual escola Camp Joliu. Una activitat que comptarà amb la col·laboració dels mateixos alumnes del centre escolar. Seran els encarregats de fer de guies per als assistents, en una vista que es farà també en dues tandes el dissabte.

El programa complet de la Fira Modernista del 2022 es pot consultar en aquest enllaç. L'esdeveniment és una iniciativa de la regidoria de Turisme i Promoció Econòmica de l'Ajuntament de l'Arboç. El consistori espera una gran assistència de públic de tot el Penedès pel retorn de la fira després de dos anys d'absència.

La Fira Modernista de l'Arboç va néixer el 2012 i, des d'aleshores, s'ha convertit en un esdeveniment clàssic de la primavera penedesenca. Una manera de donar relleu a l'important patrimoni modernista que té aquesta vila del Baix Penedès.