Propaganda electoral al carrer Major de l'Arboç.

Intercanvi de retrets entre partits pel debat de l'Arboç que no serà

La CUP lamenta que el PSC i CL-AM no hagin volgut prendre-hi part

L'Arboç no celebrarà finalment un debat electoral en aquesta campanya per a les municipals del 26 de maig. La iniciativa impulsada per Jaume Tarragó, un jove periodista local, no ha pogut fructificar perquè no comptava amb la participació de les cinc candidatures que es presenten al municipi. El mateix Tarragó va publicar a les xarxes socials les respostes de les diferents formacions, amb la participació sense condicions de Junts per l'Arboç, la CUP i Ciutadans.

Per contra, el PSC descartava prendre part al debat i al·legava «falta de temps per poder preparar-lo», segons l'escrit de Tarragó, mentre que la candidatura del CL-AM només hi assistiria si hi participaven totes les formacions, cosa que no passava. Davant això, el periodista informava que no era possible celebrar «un debat com cal i es mereix la gent», lamentant que la iniciativa havia despertat molt d'interès entre els vilatans.

La CUP critica la decisió del PSC i del CL-AM

Des de la candidatura de la CUP han emès un comunicat mostrant-se «sorpresos que una iniciativa ara ja tan normalitzada com fer un debat o una taula rodona per donar a conèixer de primera mà un programa electoral no tiri endavant». La CUP també critica que no hagi estat «la mateixa ràdio municipal» que hagi pres la iniciativa en aquest assumpte, recordant que «molts municipis de la nostra comarca, amb més salut democràtica que no pas el nostre, han cregut que és bo tenir aquest contacte directe amb les diferents opcions polítiques que es presenten a les eleccions».

La CUP no entén la posició del CL-AM, apuntant que «el canvi no es diu, es fa», però carrega sobretot contra el PSC, «actualment en el poder amb majoria absoluta i que ha fet i desfet al seu aire sense que calgués el consens en els plens municipals». «Fer un debat quan el tarannà habitual és el del despotisme il·lustrat 'tot per al poble però sense el poble', ens fa entendre millor, molt millor, la negativa del grup dit socialista», conclouen els cupaires.

El PSC respon a la CUP

El grup del PSC, per la seva banda, ha fet un altre comunicat en el qual explica que valoraven «positivament» la proposta del debat, però que havien comunicat al periodista la «inviabilitat de participar en aquestes dates», l'última setmana de campanya, pel fet de «ser avisats amb tan poc temps i no poder fer una previsió adequada de l’agenda de campanya». Des del grup socialista entenen que «per respecte als vilatans i vilatanes de l’Arboç, s’havia de preparar un debat seriós amb més temps i previsió».

Els socialistes responen a la CUP, apuntant que no comparteixen «que s'acusi dos partits de falta de cultura democràtica quan molts membres de la llista de la CUP no han respectat ni les idees ni els posicionaments del PSC ni dels seus membres, ja que en recents plens municipals han titllat públicament de feixistes el PSC i els seus representants amb crits i pancartes, fomentant l’odi i faltant al respecte a molts socialistes de l’Arboç, fets dels quals encara no han demanat ni disculpes».

També et pot interessar: