Martí Carnicer, a la Junta de Seguretat Local del Vendrell.

Els robatoris de telèfons mòbils, entre els furts més destacats al Vendrell

Les infraccions penals el 2018 van pujar un 6% a la ciutat respecte al 2017

La Junta de Seguretat Local celebrada aquest dijous 17 de gener a l'Ajuntament del Vendrell ha constatat un augment d'un 6% de les infraccions penals durant l'any 2018 respecte al 2017. Aquest és el primer augment en un lustre, i que els cossos policials atribueixen al fet que el 2017 els delictes van ser excepcionalment baixos pels atemptats jihadistes del mes d'agost a Barcelona i Cambrils.

«La gràfica marca com després dels atemptats de l'agost els delictes cauen en picat, per la presència més gran de forces de seguretat a tot arreu», ha apuntat l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer. Tenint en compte això, el batlle veu normal que les infraccions penals hagin pujat al Vendrell un 6% —al conjunt de Catalunya ho han fet un 12%— i destaca que, tot i això, segueix sent el «segon millor any en les xifres de delictes denunciats després del 2017».

Pugen els robatoris amb violència, especialment de mòbils

Entre els àmbits que hi ha hagut un increment més gran s'hi troben  els robatoris amb violència i intimidació, que han passat dels 59 de l'any 2017 als 78 casos denunciats el 2018. Dins aquest grup, les autoritats han volgut destacar que el robatori de telèfons mòbils a menors és un dels furts que més s'han donat. «Són robatoris que es fan entre els mateixos menors i a la nit», han puntualitzat des dels Mossos d'Esquadra.  

Els delictes més denunciats al Vendrell segueixen sent els furts, els danys i les estafes, així com els relacionats amb el tràfic de drogues, tal com ja havia avançat el Ministeri de l'Interior fa uns mesos. Per contra, han baixat els robatoris a l'interior de vehicles i d'habitatges. També han millorat les xifres d'accidents de trànsit, que han baixat un 8%, i especialment els atropellaments, que s'han reduït a la meitat. La xifra total d'infraccions penals al Vendrell el 2018 es va situar al voltant de les 2.700.