Unes sabates dels treballadors de la fàbrica Saint-Gobain per denunciar el tancament de la divisió Glass

Continua el malson: nou acomiadament massiu a la planta de Saint-Gobain a l'Arboç

Acomiadaran 60 treballadors de Sekurit a l'Arboç dos anys després de tancar la divisió Glass

La història es repeteix al Baix Penedès. Després de gairebé dos anys anys d'un acomiadament massiu de treballadors, l'empresa Saint-Gobain Sekurit en farà un de nou i farà fora un centenar de treballadors a les seves plantes ubicades a Espanya.

La companyia ha comunicat aquest dijous que ha presentat un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO). Un fet que ha sigut justificat per la caiguda en la demanda de fabricació de vehicles.

L'arribada de l'ERO a Saint-Gobain esquitxa a la planta que tenen a la localitat de l'Arboç. En aquest sentit, s'acomiadaran 60 empleats que treballen en aquesta empresa al Baix Penedès. També es faran fora quaranta treballadors més de la fàbrica a la localitat asturiana d'Avilés.

A l'Arboç, es fabriquen els vidres laterals i posteriors dels cotxes i hi treballen prop de 300 persones, inclosos els empleats eventuals.

Un nou ERO en els últims anys

La notícia que ha impactat els treballadors no és una novetat de Saint-Gobain. L'any 2020, l'empresa ja va presentar un ERO en la divisió de Glass, que va afectar més d'un centenar de treballadors.

Aquell cop, però, van ser recol·locats en altres plantes de la multinacional, alguns d'ells a la divisió Sekurit, la qual ha anunciat aquest dijous l'Expedient de Regulació d'Ocupació.

La direcció de l'empresa s'ha reunit aquest dijous amb els representants de la plantilla per informar-los de l'ERO. En un comunicat, la companyia assegura que la decisió de reduir la plantilla es deu a la necessitat d'adaptar la seva estructura a la «mida actual del mercat del vidre», ja que, diu. La tendència indica que no es recuperaran les vendes prepandèmiques.

Segons la multinacional, l'any passat va tenir pèrdues de 4 milions d'euros i calculen que aquesta xifra podria «empitjorar» aquest any. La previsió és de 6,6 milions d'euros de pèrdues.

Un cop comunicat l'ERO a la plantilla de l'Arboç, ara s'inicia un procés de set dies per constituir la taula de negociació, i, tot seguit, començarà el compte enrere per negociar les condicions dels acomiadaments. Aquest ERO suposa un nou cop al Baix Penedès, una de les comarques amb l'índex d'atur més elevat.