Pla obert d'una manifestació dels treballadors de la fàbrica de Saint-Gobain de l'Arboç

L'oferta de Saint-Gobain Sekurit a part dels treballadors de l'Arboç

Als empleats de més de 60 anys ofereix prejubilacions amb el 70% del sou brut | També volen recol·locar 45 treballadors de Catalunya

Els empleats de Saint-Gobain Sekurit de l'Arboç van encetar un període de negociacions que s'allargaran fins al 9 de juliol per exigir la retirada de l'ERO i l'ERTO que estan vivint. 

Enmig d'aquestes negociacions, l'empresa ha fet una oferta als treballadors de més de 60 anys. En concret, es tracta de prejubilacions amb el 70% del sou brut més 3 anys del conveni especial de la Seguretat Social, fins a l'edat ordinària de jubilació.

Una oferta que ha arribat durant les dures negociacions que tenen tots els empleats en el marc d'un Expedient de Regulació d'Ocupació. Un període amb el qual pretén acomiadar 51 persones de la planta de l'Arboç i 42 de la que té a Avilés, a Astúries. Amb la proposta, la direcció vol «mitigar les conseqüències socials» de l'ERO.

En paral·lel l'empresa ha presentat un pla de recol·locacions «ambiciós» amb l'empresa LHH per a 262 llocs de treballs, 109 dels quals per a operaris. 33 són vacants a Saint-Gobain. A Catalunya hi ha 45 vacants i a Astúries 31, però fora del grup, en sectors «afins».

Les vacants dins del grup es compensarien en cas de pèrdua de poder adquisitiu amb el manteniment del salari original durant dos anys i de l'antiguitat, i amb 20.000 euros per compensar el canvi de domicili si se superen els 100 quilòmetres.

A banda d'això, la direcció de la firma ha anunciat la possibilitat d'acollir a l'Arboç un centre logístic de distribució que donaria servei als clients del sud d'Europa i donaria feina almenys a 10 treballadors.

Tot plegat, però, en un context de pèrdues l'any passat de 4 milions d'euros i una previsió de 6,6 aquest any, per la qual cosa la direcció adverteix que no pot dur a terme cap inversió sense fer, prèviament, «l'ajustament que torni la companyia a la senda de la rendibilitat».

De moment, els treballadors han convocat una manifestació per a aquest diumenge.