La planta de l'Arboç de Saint Gobain amb pancartes de protesta

Saint Gobain fa marxa enrere: retira l'ERO que afectava els treballadors de l'Arboç

Amb la plantilla en vaga i davant una contraoferta "inassumible", la multinacional del vidre ha decidit fer marxa enrere

La situació dels treballadors de la planta de l'Arboç de Saint Gobain es troba en la fase final. L'empresa ha retirat l'ERO que afectava 42 treballadors de les instal·lacions d'Avilés, a Astúries, i de les del municipi del Baix Penedès.

Segons fonts de l'empresa, a la planta de l'Arboç l'expedient afecta 16 de 295 empleats de la fàbrica. La resta d'acomiadaments es preveien a Avilés i als serveis centrals de la companyia.

La multinacional cristallera al·lega que, davant una darrera contraoferta «inassumible» i «inacceptable» presentada pels sindicats, la direcció no volia presentar un ERO sense acord i ha optat per retirar-lo.

L'expedient, presentat a primers de juny, plantejava inicialment fins a 93 acomiadaments. La plantilla, sorpresa per la decisió, ja ha desconvocat la vaga, iniciada el 19 juny. Recelen que pugui comportar conseqüències.

Amb tot celebren que «així, el 9 de juliol s'iniciarà l'activitat normal als centres de treball». A la vegada, han convocat tots els treballadors a una assemblea informativa del procés de l'ERO, el pròxim dilluns —a les onze del matí i a dos quarts de cinc de la tarda—, als respectius centres de treball.

L'última oferta que havia fet Saint Gobain

En les últimes hores s'han viscut canvis a l'empresa que té una de les seves fàbriques a l'Arboç. De voler acomiadar un centenar de persones, el dimecres feia una última oferta.

Volent «maximitzar la possibilitat de sortides voluntàries» afegint-hi el personal de la divisió Glass. També oferia 30 dies de sou per any treballat, amb un màxim de tres anualitats, als acomiadats.

La negociació de l'ERO acabava aquest divendres i, finalment, ho ha fet amb la retirada de l'ERO.