L'entrada a la Sala de Lectura de Coma-ruga.

La nova Sala de Lectura de Coma-ruga obrirà portes la segona quinzena d'octubre

La sala té 70 m² i és el primer equipament d'aquest estil que hi ha a les platges

La nova Sala de Lectura de Coma-ruga serà una realitat la segona quinzena d'aquest mes d'octubre. Els treballadors municipals estan fent els últims retocs aquests dies i està previst que pels voltants del 18 d'octubre es faci una visita que serviria per obrir les portes del nou equipament. La sala, que té 70 metres quadrats, serà una extensió de la Biblioteca Municipal Terra Baixa del Vendrell.

La regidora de Cultura de l'Ajuntament, Sílvia Vaquero, ha explicat que amb aquest equipament «es dona resposta a una demanda històrica dels nuclis de les platges», per tenir un emplaçament «on poder trobar llibres, estudiar o demanar exemplars». En aquest sentit, la regidora ha remarcat que un dels punts forts de la sala és «el servei de préstec bibliotecari» que la connectarà amb la Biblioteca del nucli del Vendrell.

L'alcalde del Vendrell i diferents regidors, a la Sala de Lectura de Coma-ruga.
L'alcalde del Vendrell i diferents regidors, a la Sala de Lectura de Coma-ruga. | BP Diari

 

Una extensió de la Biblioteca Municipal Terra Baixa

D'aquesta manera, tots els usuaris de la sala podran demanar des de Coma-ruga els llibres o materials que necessitin, i aquests seran enviats al nou equipament. «El préstec bibliotecari estarà centralitzat des del Vendrell, però els veïns de Coma-ruga ja no caldrà que es desplacin al centre per fer el tràmit», ha explicat Àngels Colom, directora de la Biblioteca Terra Baixa. Colom ha afegit que la nova sala no pot ser «un centre autònom, ja que la Generalitat només reconeix com a biblioteques aquells equipaments que tenen un mínim de 450 m²».

Per això, la Sala de Lectura dependrà directament de la Biblioteca Terra Baixa. Colom ha volgut destacar que, a causa de l'espai limitat que hi ha, es farà «una tria curosa dels llibres que s'hi posaran», encara que la resta es podrà demanar a través del servei de préstec. Per la seva banda, la regidora de Platges, Bàrbara Peris, s'ha mostrat satisfeta pel fet que s'hagi «recuperat i rehabilitat un espai municipal que feia molt temps que estava en desús». L'emplaçament on hi ha la sala, just al costat del Centre Cívic de Coma-ruga, havia acollit una llar d'infants, que va tancar fa aproximadament deu anys.

L'entrada a la Sala de Lectura de Coma-ruga.
L'entrada a la Sala de Lectura de Coma-ruga. | BP Diari