La residència Calafell Park de Segur.

Salut confirma un brot de coronavirus amb 82 positius a una residència de Calafell

També hi ha hagut dues defuncions de residents

El Departament de Salut ha confirmat a TarragonaDigital que s'ha detectat un brot de coronavirus en una residència de Calafell, amb un total de 82 positius amb dades d'ahir dimarts 29 de setembre. El brot ha tingut lloc a la residència Calafell Park, situada a Segur, i afecta 62 residents i 20 treballadors, tot i que la xifra podria augmentar perquè es preveu realitzar una prova serològica per tenir més detalls sobre el brot.

Els fets van començar el dia 24 de setembre, quan segons ha explicat Salut es van detectar tres usuaris amb simptomatologia Covid. A partir de llavors es va realitzar les proves PCR que van resultar positiu, i el diumenge 27 de setembre el Departament de Salut va dur a terme un cribratge al centre a tots els residents i treballadors. En un primer moment el brot es quantificava amb 28 afectats, però durant el dia 30 de setembre han arribat la resta de resultats i la xifra ha augmentat fins als 82 casos positius, dels quals 62 son de residents i 20 de treballadors.

A més, també s'han produït dues defuncions a causa d'aquest brot de coronavirus a la residència, les quals van tenir lloc a l'Hospital del Vendrell.

La residència Calafell Park compta amb un centenar de places i és un dels tres centres residencials que hi ha al municipi, tots privats. Fins ara, en cap d'ells s'havien detectat brots de coronavirus. El que s'ha detectat ara arriba en un moment on la incidència del virus era molt baixa a la major part del Baix Penedès

Residents i treballador assimptomàtics

Des de l'Ajuntament de Calafell han pogut parlar amb la direcció del centre, que els ha comunicat que la majoria dels residents que han donat positiu són assimptomàtics, així com els treballadors. Tots ells estan aïllats, però es troben bé de salut. Des del consistori s'han mostrat a disposició del centre pel que faci falta i han recordat que mantenen una comunicació fluida amb les residències del municipi.