Imatge d'arxiu d'un sanitari amb una vacuna

Salut es deixa de computar més de 2.000 primeres dosis de la Covid-19 en majors de 79 anys al Baix Penedès

El gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona ho ha explicat en una roda de premsa a Bonavista

El misteri del baix percentatge de vacunats al Baix Penedès ja està resolt. El gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, Ramon Descarrega, ha explicat que hi ha hagut una compatibilitat parcial entre els diferents sistemes d'informació en aquesta comarca i s'han deixat de computar poc més de 2.000 primeres dosis en persones majors de 79 anys, tot i estar ja subministrades.

Que no s'hagin comptat aquestes dosis administrades a la comarca feia que les dades de vacunació d'aquest col·lectiu fossin força inferiors  que en la resta de comarques de la Regió Sanitària.

Després de solucionar part d'aquesta compatibilitat parcial, ja es mostra que la vacunació  d'aquest col·lectiu al Baix Penedès és del 61%. Segons les dades que té la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, a data d'avui la xifra real se situa en el 73,73%. Des dels sistemes de la informació es treballa per solucionar  totalment aquesta diferència  en els pròxims dies. 

Descarrega ha manifestat que al 100%  no s'hi arribarà perquè hi haurà un percentatge de població que no es voldrà vacunar o que, en ser positius, no se'ls podrà administrar el vaccí.