El corriol camanegre.

Salven un poll de corriol camanegre que va ser atacat per un gos a Calafell

L'Ajuntament recorda que en temporada alta els gossos no poden entrar a la platja

Un dels informadors mediambientals de Calafell va aconseguir salvar aquest dilluns a la tarda un poll de corriol camanegre. El pollet va ser atacat per un gos que havia entrat a la platja, a la zona de criança d'aquesta au protegida. L'animal portava el corriol a la boca, però l'informador va aconseguir treure'l.

Des de l'Ajuntament han explicat que el poll es troba en bon estat i que no va patir ferides. Tot i això, han recordat que durant la temporada alta —de l'abril a l'octubre— els gossos no poden entrar a la platja. Per això han apuntat que els fets són «doblement denunciables, per infringir la prohibició d'entrada i perquè el corriol és una espècie protegida».

Pel que fa als informadors ambientals, el consistori ha tornat a posar en marxa aquest servei a les platges. Actuaran sobretot a les zones naturalitzades, «fent pedagogia i recordant les restriccions d’accés i la normativa vigent en aquests sectors de la platja». Els informadors van sempre identificats i reben una formació específica.