Una colònia de gats de carrer.

Sant Jaume dels Domenys censa les colònies de gats i esterilitza 73 animals

També s'han recollit deu ventrades amb 21 cadells

L'Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys i l'Associació de Defensa i Rescat Animal de Catalunya (DRAC) han censat les colònies de gats del municipi. L'actuació s'ha fet durant els mesos d'estiu, al mateix temps que s'aplicava el mètode CER per esterilitzar-los i controlar-ne la població. 

En total s'han censat deu colònies de gats, dues a Cornudella, al Papagai i a l'Arquet, i una a l'Hostal, a Sant Jaume, a Torregassa i al polígon. Els gats que s'han identificat han estat 92, dels quals 43 eren mascles i 49 femelles, mentre que s'han esterilitzat 73 animals. També s'han recollit deu ventrades de 21 cadells, la majoria dels quals s'han donat en adopció.

La resta s'han portat al Centre d'Acollida d'Animals Domèstics de Vilafranca del Penedès (CAAD). Des de l'Ajuntament de Sant Jaume afirmen que el mètode CER és «el més efectiu i ètic per gestionar i reduir les poblacions felines del carrer». Els gats susceptibles d'esterilització són capturats amb gàbies trampa i traslladats al veterinari.

Allà se supervisa el seu estat sanitari, alhora que es desparasiten i s'esterilitzen. Després es marquen amb una petita osca, que es posa a l'orella esquerra en els mascles i a la dreta en les femelles. Acabada l'actuació, són retornats a la colònia o donats en adopció.

Crida per tenir més cases d'acollida temporal dels gats

Des del consistori han comunicat la necessitat de disposar de cases d'acollida per seguir fent aquesta tasca. Són llars que acullen els animals de manera temporal per fer les cures i el tractament. L'associació es fa càrrec de les despeses i la seva manutenció tot el temps que es tingui l'animal a casa.

Els que estiguin interessats en el tema poden escriure als correus electrònics ong.drac@gmail.comajuntament@santjaumedelsdomenys.cat. El cost de l'actuació duta a terme en aquesta campanya ha estat de 3.200 euros més 672 euros d'IVA.