Cubells de la recollida porta a porta.

Sant Jaume dels Domenys ja té data per l'inici de la recollida porta a porta

L'objectiu del consistori és impulsar el reciclatge, que ara es troba en el 40%

L'Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys va anunciar el passat mes de juny que implementaria la recollida de residus porta a porta. El nou contracte es va formalitzar el passat 10 d'agost amb l'empresa PreZero. La data escollida per iniciar aquest nou sistema és el pròxim 1 de novembre.

Actualment, Sant Jaume dels Domenys té una taxa de reciclatge del 40%. Des de l'Ajuntament apunten que un 90% dels residus es poden reciclar si se separen correctament. Aquest és l'objectiu del nou model, que entrarà en funcionament en menys de dos mesos.

Amb el nou contracte, es recolliran a la porta de casa totes les fraccions de selectiva, envasos, paper i cartó, matèria orgànica i rebuig. El vidre és l'única fracció per a la qual es mantindran els contenidors a la via pública. Això suposarà una reducció considerable del nombre de contenidors al carrer.

Des del consistori han assegurat que la recollida porta a porta es farà a tot el municipi, incloses les masies. També a la urbanització del Papagai, tant a la part de Sant Jaume, com a la part que pertany a la Bisbal del Penedès.