Sant Jaume dels Domenys combat una plaga de rates provinent del clavegueram

S'ha contractat una empresa per fer tractaments durant un any

L'Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys ha aprovat per Junta de Govern la contractació d'una empresa perquè faci tractaments per combatre una plaga de rates que s'ha detectat els últims dies. Aquest ha estat un contracte menor que s'ha fet amb l'empresa de serveis Rentokil Initial, que serà l'encarregada de fer els treballs de control de plagues per un període d'un any, amb un cost total de 2.900 euros.

Segons han explicat des de l'Ajuntament de Sant Jaume, les actuacions es faran de forma trimestral i se centraran a combatre la proliferació d'aquests rosegadors que provenen de la xarxa de clavegueram. Aquesta serà una intervenció tant per eliminar les rates als punts on s'han detectat com per preveure que puguin aparèixer en altres zones del poble. La intenció és evitar la propagació d'uns mamífers que tenen una gran capacitat reproductiva i una gran resistència.

Rates a Calafell Platja

Un altre municipi del Baix Penedès que està tenint problemes amb la proliferació de rates és Calafell, especialment a la zona de la platja. Tal com va explicar 'BaixPenedesDiari.cat' el passat agost, els rosegadors provenen de dos habitatges abandonats que hi ha al carrer de Sant Pere, que actualment són propietat d'una entitat bancària. El consistori ja ha iniciat els tràmits per poder entrar als edificis i fer un tractament, però ha de rebre l'aval de la justícia.

Fa uns dies, l'alcalde del municipi, Ramon Ferré, va afirmar que des del govern eren «els primers a ser conscients de les molèsties que causen els solars o locals bruts, però no ens podem saltar la llei entrant-hi sense permís, cometríem un delicte», afegint que, en aquest assumpte, estan «lligats de peus i mans». Ferré va advertir que els jutges «rarament donen permís d'entrada perquè hi hagi malesa o enderrocs, o per la presència de rates o mosquits, sense la tramitació prèvia, si no es tracta d’un cas extrem».