Un castell de focs.

El Sant Joan a Cunit: sense fogueres i amb pirotècnia limitada a la revetlla

L'Ajuntament demana precaució màxima per l'elevat risc d'incendi

La revetlla de Sant Joan arriba aquest any amb alerta màxima per la sequera i l'alt risc d'incendi que hi ha al país. Per aquest motiu, els diferents municipis estan prenent algunes mesures per evitar ensurts que després es paguin cars. Des de l'Ajuntament de Cunit han demanat que es compleixi estrictament la normativa i «la prohibició absoluta de fer fogueres».

El consistori també ha incidit que l'ús de la pirotècnia quedi limitat només a la nit de la revetlla, la del 23 de juny. D'aquesta manera es redueix el risc alhora que es respecten «les persones amb sensibilitats especials i els animals de companyia».

En aquest sentit, l'Ajuntament de Cunit ha volgut recordar la normativa que hi ha vigent entre el 15 de juny i el 15 de setembre. Afecta els nuclis dels Rosers, els Jardins, Costa Cunit, la Baronia, Valparaiso muntanya, Puig Pelós, Rectoret, Can Moles 2 i 3, Parc Central i Solcunit. 

No es pot encendre foc a menys de 500 metres de les zones boscoses o fer fogueres a terra en terrenys públics. Tampoc llençar burilles als vials d'accés a les urbanitzacions, fer barbacoes sense xemeneia i llençar material pirotècnic. A Calafell, l'Ajuntament també ha demanat que la pirotècnia es faci servir només durant la revetlla i que sigui lluminosa i no sorollosa.