Una noia mirant llibres en una llibreria.

«Un Sant Jordi de tardor»: arriba la primera Mostra del Llibre Penedesenc

La jornada servirà per presentar el nou Col·lectiu Mir Gilabert, que agrupa més de seixanta escriptors del Penedès

Sota el nom de Col·lectiu Mir Gilabert, una seixantena d'escriptors del Penedès s'han agrupat per reivindicar la producció literària del territori. La nova entitat viurà la seva presentació oficial aquest dissabte 19 de novembre amb la primera Mostra del Llibre Penedesenc. Una jornada que tindrà lloc a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú.

La mostra inclourà parades de llibres, editorials i entitats, així com presentacions de llibres i debats literaris. Una jornada que els escriptors de la Vegueria del Penedès defineixen com un verdader «Sant Jordi de tardor». Jordi Llavina, Mercè Foradada, David Monteagudo, Xavier Vernetta, Bienve Moya i Teresa Costa-Claramunt són alguns dels autors que formen part del col·lectiu.

Trobada de Corals d'Òmnium Baix Penedès

L'agenda cultural del cap de setmana també deixarà la quarta edició de la Trobada de Corals que impulsa Òmnium Baix Penedès. Es farà aquest diumenge 20 de novembre al Teatre Joan Colet de Calafell a les 18.00 hores. Hi prendran part el Cor Orfeó Calafellenc de Calafell, la Coral Moixaina de Vilanova i la Geltrú i la Coral Polifònica Joan Toldrà del Vendrell.

Aquesta serà la primera edició presencial que es fa des del 2019, quan la trobada va tenir lloc a Sant Jaume dels Domenys. Servirà per presentar el calendari d'Òmnium per al 2023, que estarà dedicat a Calafell. El calendari compta amb dibuixos de Montse González Papiol i textos de Joan Santacana.