Acte d'homenatge al soldat desconegut a Santa Oliva.

Santa Oliva fa un homenatge al soldat desconegut, enterrat al cementiri

L'espai quedarà inclòs dins dels espais de Memòria del Memorial Democràtic

L'Ajuntament de Santa Oliva va fer aquest diumenge 29 de maig un homenatge al soldat desconegut, enterrat a la part vella del cementiri. Segons l'alcalde, Josep Carreras, va ser un acte per recordar la importància del Memorial Democràtic. Alhora, es vol fomentar la recuperació, la commemoració i el foment de la memòria històrica a Catalunya. 

«Aquest és un acte per fer justícia al bàndol perdedor la guerra civil», va apuntar Carreras. Un bàndol «que defensava els homes i dones de pensament lliure, i la república i els anys de sofriment i repressió següents, la lluita antifranquista i la transició».

L'acte va ser presentat per l'Associació per a la Difusió de la Història de Santa Oliva (ADHSO). Diversos alcaldes del Baix Penedès, regidors del consistori i molts veïns es van congregar al cementiri de Santa Oliva. Després la intervenció de l'historiador local Joan Latorre, es va fer una recitada de poemes i una ofrena floral a la placa commemorativa.

La tradició de la tomba del soldat desconegut

Des de l'Ajuntament han apuntat que l'espai quedarà inclòs dins dels espais de memòria del Memorial Democràtic de Catalunya. La tradició de la tomba del soldat desconegut prové de la Primera Guerra Mundial i es pot trobar en molts països. Són tombes que contenen restes d'un soldat mort del qual se n'ignoren el nom i, a vegades, la nacionalitat.