Entrada a Santa Oliva.

Santa Oliva recull productes d'higiene femenina per a persones amb pocs recursos

Càritas s'encarregarà de fer la distribució dels productes

Amb el nom de 'A Santa Oliva, la igualtat tot l'any', l'Ajuntament del municipi ha iniciat una campanya de recollida de productes d'higiene femenina, que s'emmarca en el Dia Internacional de la Salut de la Dona, que és el 28 de maig. Els productes es destinaran a dones amb dificultats per comprar-los.

Des del consistori volen fer visible la problemàtica del cost que tenen els productes d'higiene femenina, que es pot convertir «en un greuge afegit per a les dones amb dificultats per adquirir-los», apunten. Càritas serà l'entitat encarregada de distribuir els productes entre les beneficiàries.

Punts de recollida

La recollida es farà entre el 24 de maig i el 4 de juny en diferents punts del municipi com les oficines municipals, la farmàcia Francisco Linares, Ca la Roser alimentació, Queviures Cal Balet, els centres cívics de Sant Jordi i les Pedreres, l'escola La Parellada o el Caprabo del polígon industrial Mas d'en Serra.

L'Ajuntament de Santa Oliva ja va aprovar una moció en un ple del 2019 en la qual demanava a l'Estat espanyol la rebaixa de l'IVA d'aquests productes. Des del consistori creuen que les dificultats per accedir a aquests productes «comporta situacions com ara l'absentisme escolar o l'increment de patologies per falta d'higiene, sobretot a dones sense llar o amb un alt grau d'exclusió social».