Treballadors d'EcoBP fant la recollida de residus al Vendrell.

Santa Oliva també surt d'EcoBP i licitarà un servei de recollida de residus porta a porta

El municipi vol sortir de la cua de la comarca en reciclatge

Un segon ajuntament del Baix Penedès també s'ha desvinculat del projecte mancomunat comarcal de la recollida de residus. Es tracta de l'Ajuntament de Santa Oliva, que ha aprofitat la finalització del contracte de vint anys amb EcoBP per sortir del projecte comú. Calafell també va decidir marxar d'EcoBP fa uns mesos.

Contracte de serveis

A diferència del consistori calafellenc, a Santa Oliva el servei no es municipalitzarà, sinó que es licitarà un contracte de serveis extern. Des del consistori afirmen que aquest és un servei que no es pot prestar amb mitjans personals propis, raó per la qual han fet la licitació.

Tot i que Santa Oliva va aprovar no seguir a EcoBP en un ple del setembre del 2020, no ha estat fins ara que la informació ha transcendit. Al març es va aprovar la licitació del contracte de la recollida i el transport de residus per un valor de 2,2 MEUR. La durada d'aquest serà de sis anys, amb la possibilitat de fer dues pròrrogues.

Recollida porta a porta

Des del govern local han informat a TarragonaDigital que l'adjudicació es completarà a finals d'aquest mes de juny. Al plec de condicions s'estipula que l'empresa que es faci càrrec del servei haurà de subrogar els treballadors d'EcoBP.  El canvi de gestió també comportarà un canvi de model de recollida de residus.

El regidor de Medi Ambient de Santa Oliva, Jordi Risa, ha explicat a aquest diari que s'implantarà un servei porta a porta a tot el municipi. L'objectiu és «deixar de ser el segon municipi amb pitjors dades de reciclatge de la comarca, amb un 29%, per arribar a ser el millor». El consistori vol arribar al 70% de reciclatge.