Flors, un quadre i una pancarta, a l'exterior de l'antic cinema Brisamar.

Un santuari perquè l'antic Cinema Brisamar de Coma-ruga no caigui en l'oblit

L'equipament presenta un important deteriorament després que es tanqués el 2012

Veïns de Coma-ruga i els nuclis marítims del Vendrell han impulsat una iniciativa consistent en posar flors a la reixa que rodeja el perímetre de l'antic Cinema Teatre Brisamar, que des del 2012 està tancat. L'equipament presenta un important estat de deteriorament, amb elements de la façana que es troben molt malmesos. La iniciativa veïnal té l'objectiu d'evitar que aquest edifici caigui en l'oblit, alhora que serveix de protesta per reclamar al consistori que faci una actuació i li doni algun ús.

Al davant de la porta d'entrada, que està tapiada, com totes les entrades al recinte, s'han començat a deixar flors, així com algun quadre. També hi ha una pancarta en la qual es reclama a la regidora de Platges, Bàrbara Peris, que ofereixi solucions per l'antic cinema. Els temporals de les últimes setmanes han tornat a posar de manifest la fragilitat d'algunes parts de l'estructura exterior, raó per la qual des del consistori es va reforçar la tanca que en barra el pas. En alguns punts del perímetre també s'acumulen deixalles de tota mena.

Tancat el 2012 després de 50 anys de vida

El cinema teatre Brisamar es va construir l'any 1961 a l'avinguda que porta el mateix nom. Constava de dues sales de cinema i un escenari pel qual hi van passar durant anys espectacles destacats. Joan Toldrà, una persona molt vinculada a la cultura vendrellenca que va morir l'any 2017, el va adquirir a mitjans dels anys 70. Pel teatre hi van passar figures destacades com Montserrat Caballé o Pepe Rubianes. Un dels elements destacats de l'equipament són els murals de Santiago Padrós que hi ha a la façana.

Amb l'entrada al segle XXI el cinema teatre Brisamar va iniciar un declivi que va comportar que l'any 2008 hagués de ser comprat per l'Ajuntament —juntament amb el deute que arrossegava— per frenar la subhasta pública que s'havia iniciat. El consistori va pagar 1,2 milions d'euros per l'operació. Quatre anys després, el 2012, l'Ajuntament va decidir tancar les instal·lacions, assegurant que la inversió que es necessitava per adaptar l'edifici —ja en molt mal estat— a la legislació vigent era inassumible pel municipi. En aquests set anys, l'equipament ha continuat deteriorant-se progressivament, sense que s'hagi fet cap iniciativa per donar-li un ús.

Deixalles acumulades a la part posterior del cinema Brisamar.
Deixalles acumulades a la part posterior del cinema Brisamar. | BP Diari