Mobles, sofàs i tota mena de residus, en un carrer de Sant Salvador.

«Serem implacables»: El Vendrell anuncia un augment de les sancions pels abocaments de residus

El consistori segueix detectant nombrosos punts negres al municipi

L'Ajuntament del Vendrell vol posar setge als abocaments de residus a l'espai públic. Després que fa unes setmanes s'anunciés que s'augmentava la periodicitat de la recollida de mobles i elements voluminosos, ara aquesta estratègia es combinarà amb un control policial més gran pels que segueixen actuant amb incivisme.

«Tot i que amb els canvis hem augmentat els quilos recollits cada dia, constatem que encara hi ha desenes d'abocaments diaris al municipi, amb la qual cosa creiem que hem de combinar la part informativa amb la de posar sancions», ha apuntat la regidora de Medi Ambient, Núria Rovira.

«Hem de ser implacables»

La regidora de la Policia, Luz Ramírez, ha anunciat que el consistori ha de ser «implacable» per revertir l'actual situació, que genera «una despesa extra per l'Ajuntament que és inadmissible». Per això es mantindrà de forma «permanent» un dispositiu de vigilància dels punts negres on es fan abocaments incontrolats. «Tindrem patrulles de paisà i demanem la col·laboració dels veïns», ha afegit Ramírez.

L'Ajuntament ja ha fet els dos últims estius un dispositiu similar, que es va conèixer amb el nom d'operació matalàs. Però ara la intenció és que això es faci tot l'any, no només durant la temporada alta. El nou sistema de recollida de voluminosos ha donat bons resultats, doblant les tones de residus que es recullen, però se segueixen detectant nombrosos abocaments a diferents punts del municipi, raó per la qual es vol potenciar també la part coercitiva.