Els cursos de carretoner són dels més demandats a l'Arboç.

El Servei d'Ocupació Municipal de l'Arboç ha tramitat 140 ofertes de feina el 2021

S'han donat d'alta 398 demandants d'ocupació

El Servei d'Ocupació Municipal (SOM) de l'Arboç va tramitar un total de 140 ofertes de feina durant l'any 2021. Segons dades de l'Ajuntament, moltes d'aquestes ofertes s'han resolt amb la contractació de persones donades d'alta al servei. Des del consistori també han apuntat que en l'últim any hi ha hagut 398 noves altes de demandants d'ocupació.

El SOM de l'Arboç va atendre durant el 2021 un total de 2.583 persones, tant del municipi com de la resta de la comarca. Majoritàriament estaven a l'atur, i volien trobar una feina o formar-se. Des del SOM posen en contacte aquestes persones amb les empreses que cerquen treballadors, en funció del perfil.

Cursos de formació i tramitació d'ajuts

Una altra tasca destacada fa referència a les accions de formació per capacitar els que busquen noves feines. Una de les formacions més sol·licitades, tant per les empreses com pels participants, és la de carretoner. També destaquen les d'informàtica o de manipulador d'aliments i intoleràncies alimentàries.

El SOM també ofereix assessorament per tramitar diferents ajuts que ofereix l'Ajuntament de l'Arboç. Entre aquests hi ha els que s'ofereixen a emprenedors per obrir locals, per a les altes d'autònoms o per a la contractació de personal. Igualment es gestionen els programes de Garantia Juvenil i els plans d'ocupació del SOC.