Usuaris a l'estació de Sant Vicenç de Calders.

«Un servei penós»: Indignació al Baix Penedès per l'enèsim caos a Rodalies

Una avaria a la catenària ha afectat de nou el servei entre Sant Vicenç de Calders i Vilanova

Si no és un all, és una ceba, però no hi ha una setmana que les línies de Rodalies Renfe no pateixin retards i situacions caòtiques. Tot just fa una setmana, una avaria deixava sense trens el servei durant tres hores. Aquest divendres 16 de setembre, la situació s'ha repetit al tram entre Sant Vicenç de Calders i Vilanova i la Geltrú.

Una avaria a la catenària ha provocat retards de fins a una hora en línies com la R2, la de la costa del Baix Penedès. Renfe ha hagut d'habilitar un servei complementari per carretera i els usuaris han hagut de fer front a una nova jornada de retards i caos. Tot plegat ha provocat molta indignació, frustració i també resignació entre els usuaris.

«El transport públic és penós»

«El transport públic és penós, una comèdia», etzibava Josep Màsich, un dels usuaris que estava a l'estació de Sant Vicenç. Aquest jove ha apuntat que els abonaments que s'han impulsat aquest setembre són molt convenients. Però que davant les continues avaries i retards «potser val la pena deixar els abonaments i optar per l'AVE o el transport privat».

La manca d'informació és una altra de les circumstàncies que enerva els usuaris. D'això se'n queixava Ainhoa Rodríguez, que marxava de Coma-ruga en direcció a Castelló, coincidint amb les festes del seu poble. L'avaria ha provocat retards a les línies R2, R13, R14, R15, R16 i R17, que han arribat a superar l'hora de retard.

Per una única via durant diverses hores

Des de l’estació que hi ha al municipi del Vendrell s'ha circulat per via única durant bona part del matí. No ha estat fins a la una del migdia que Rodalies ha anunciat el restabliment del servei entre les dues vies. A partir d'aquí, el servei s'ha anat normalitzant de forma progressiva.

Tot i que en menor mesura, la situació també ha afectat la línia R4, que passa per l'interior. Els trens d'aquesta línia han patit alguns retards.