Una àrea per a autocaravanes.

Set municipis del Baix Penedès tindran una àrea perquè puguin acampar les autocaravanes

El Consell Comarcal aprova el projecte per impulsar aquesta xarxa destinada al turisme 'camper'

El Consell Comarcal del Baix Penedès ha desencallat el projecte per impulsar una xarxa d'àrees per a autocaravanes a la comarca. Es tracta d'una iniciativa que involucra set municipis del Baix Penedès i que va ser proposada inicialment l'any 2018.

Després de mesos de perfilar el projecte, aquest ha estat presentat a l'últim ple del Consell Comarcal. L'ens va aprovar el conveni de col·laboració entre els ajuntaments participants i el Consell, de manera que ara només queda fer la licitació i l'execució de les obres.

Els set municipis que integren la xarxa són Cunit, Albinyana, la Bisbal del Penedès, Banyeres, Sant Jaume dels Domenys, Bonastre i l'Arboç. Tots ells tindran un espai per acollir les autocaravanes, sigui en espais públics o privats. La idea és conformar una ruta dins de la comarca per captar el turisme 'camper', que està a l'alça els últims anys.

Una xarxa inspirada en el model francès

El model que es desenvoluparà està inspirat en el model francès, amb àrees de pernoctació petites, amb capacitat per entre cinc i deu autocaravanes. Seran espais gratuïts que comptaran amb un punt d'aigua, recollida d'aigües negres i un espai de pícnic. Els usuaris hi podran estar un màxim de 48 hores i el manteniment el farà cada ajuntament.

La xarxa del Baix Penedès s'integrarà a la xarxa d'autocaravanes del Penedès, amb la voluntat de crear un pol d'atracció important. El conseller de Turisme, Jaume Casañas, ha apuntat que amb aquest projecte es busca «desestacionalitzar l'oferta turística comarcal més enllà dels mesos d'estiu». Casañas creu que el Baix Penedès pot jugar un paper important pels viatjants que van cap al sud.

El projecte té un cost total de 112.000 euros, la meitat dels quals provindran d'una subvenció de la Diputació de Tarragona. La promoció de la xarxa d'àrees, un cop aquestes entrin en funcionament, es farà de forma conjunta a tot el Penedès