La fàbrica Omy Clariana, situada al polígon de l'Arboç.

Silenciadors per reduir la contaminació sonora d'una fàbrica de l'Arboç

Des de l'Ajuntament afirmen que s'ha constatat una baixada de 24 decibels

L'Ajuntament de l'Arboç ha informat que l'empresa Omya Clariana ha instal·lat silenciadors a la fàbrica que té al municipi. Segons el consistori, aquests ja han entrat en funcionament i s'ha comprovat «una baixada de 24 decibels». Això suposaria que s'hagi solucionat «el problema de contaminació sonora» de la fàbrica.

De totes maneres, des de l'Ajuntament afegeixen que seguiran pendents que l'activitat de l'empresa «no causi molèsties als veïns». I és que els últims mesos havien crescut molt les queixes de ciutadans pel soroll que provenia de la fàbrica de nit. Des de l'Ajuntament van fer de mediadors amb l'empresa, que es va comprometre a comprar aquests silenciadors.

La planta d'Omya Clariana està situada al polígon set del terme municipal de l'Arboç. La fàbrica es dedica a l'extracció i processament de carbonat càlcic. Amb la instal·lació dels silenciadors acústics, tant l'empresa com el consistori esperen que s'hagi resolt la situació.

Nous punts de recollida de piles

Per altra banda, des de l'Ajuntament de l'Arboç han informat que s'han instal·lat tres nous punts de recollida de piles i bateries. Ha estat gràcies a un conveni amb l'Agència de Catalana de Residus, que forma part de les accions per millorar la recollida de residus al municipi. Els nous punts estan situats a la Casa de Cultura (C/Major, 37), la Biblioteca Municipal (av Sant Jordi, 12) i l'escola Sant Julià. 

Des del consistori han fet una crida a tota la població a «actuar amb la màxima responsabilitat en el tractament de residus». Per això posen a disposició del ciutadà el servei de Medi Ambient per a resoldre qualsevol mena de dubte o consulta. El servei està al tercer pis de la Casa de Cultura, amb el telèfon 697 414 979.

La iniciativa està impulsada per la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de l'Arboç, amb la col·laboració de l'Agència Catalana de Residus (ACR).