Imatge d'arxiu d'una patrulla de la Policia Local del Vendrell

El sindicat CSIF demana el tancament urgent de les «deplorables» garjoles policials del Vendrell

Consideren que «posen en perill a les persones que les utilitzen i a les que les custodien» | Ja han traslladat la denúncia al Síndic de Greuges

El sindicat de funcionaris CSIF  ha sol·licitat a les autoritats municipals del Vendrell que tanqui de forma urgent les garjoles  —conegudes més popularment com a 'calabossos'— de la Policia Local de la vila. El sindicat no amaga la seva preocupació per l'estat «deplorable» de les instal·lacions, a les quals els mancarien importants mesures de seguretat, protecció o ventilació  i que, a criteri dels denunciants, «posen en perill a les persones que les utilitzen i també a les persones que les custodien».

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La denúncia ja ha arribat a mans del Síndic de Greuges. CSIF detecta que les garjoles vendrellenques «no passen cap de les normatives vigents», i assenyalen mancances greus en els mètodes de protecció, el pla d'emergències o els sistemes contra incendis. Asseveren que serveis bàsics com la llum natural, ventilació o calefacció  no estan garantits, i que l'opacitat d eles portes «impedeix la correcta vigilància»  de les persones que es troben a l'interior. Per tot això, el sindicat ha demanat que es tanquin les garjoles policials fins que es millori el seu estat actual.