El Sindicat d'Habitatge del Baix Penedès.

El Sindicat d'Habitatge es presenta al Baix Penedès amb la voluntat de plantar cara a «bancs i fons voltors»

Fan una crida a ciutadans del Vendrell i la comarca per sumar-se al col·lectiu

El nou Sindicat d'Habitatge del Baix Penedès s'ha presentat en societat aquest dimecres 30 de juny a la plaça Nova del Vendrell. L'associació agrupa una vintena de joves de diferents punts de la comarca, amb la idea de «lluitar en defensa del dret de l'habitatge».

El Sindicat neix amb la intenció de plantar cara «a fons voltors, bancs, grans tenidors i tots aquells que especulen amb l'habitatge». Destaquen que els desnonaments i «la violència immobiliària» estan «a l'ordre del dia, però han quedat invisibilitzats» a la comarca. El col·lectiu calcula que al Baix Penedès hi ha prop de 8.000 habitatges buits.

Assemblees cada dijous

«Creiem que és el moment d'organitzar-nos perquè la situació és molt greu a tot el país», ha remarcat Núria Comas. L'associació farà assemblees obertes cada dijous a les 18.00 hores a la plaça Pep Jai, començant aquest 1 de juliol. Allà s'ha convidat a tots els veïns de la comarca que es vulguin sumar al col·lectiu.

El Sindicat d'Habitatge del Baix Penedès se suma als que ja existeixen a Reus i Tarragona. A la capital del Baix Camp ja fa temps que estan actius i han aturat desnonaments. A Tarragona es van presentar fa pocs dies.