El patge del rei Gaspar, atenent una videotrucada d'infants confinats.

Solucions per als infants confinats: el Vendrell combina l'entrega de cartes presencial i la telemàtica

Els Reis d'Orient hauran d'anar amb mascareta a la cavalcada de 5 de gener

La sisena onada del coronavirus impacta aquests dies de ple al país, amb una variant més transmissible, però menys agressiva. Això fa que les dades de contagis siguin les més altes de tota la pandèmia i que força vendrellencs estiguin complint un confinament.

Per evitar que això suposi que els més petits no puguin entregar la carta als Missatgers Reials, el Vendrell va idear una innovadora iniciativa. Es tracta d'un sistema de videotrucades mitjançant el WhatsApp que s'ha posat en marxa aquest diumenge 2 de gener. Així, els infants que no han pogut anar a la Rambla per fer l'entrega de forma presencial, han pogut contactar directament amb els missatgers.

L'escurçament de les quarantenes —de deu a set dies— ha fet que, finalment, hagin estat cinc les famílies que han usat aquesta iniciativa. El patge del Rei Gaspar ha estat l'encarregat de recollir les peticions dels més petits, alhora que els donava ànims per superar aquesta situació.

L'entrega presencial de cartes encara es podrà fer aquest dilluns 3 de gener a la plaça Vella i el dimarts 4 a la plaça Nova, a partir de les 18.00 hores. De cara a la cavalcada del dia 5, des del Departament de Salut ja van indicar que els Reis d'Orient també haurien de dur mascareta.