Foto d'una persona omplint un got d'aigua a l'aixeta.

SP-ERC demana un pla d'inversions per resoldre les pèrdues d'aigua al Vendrell

També reclamen un estudi sobre la reutilització de l'aigua del terciari de la depuradora comarcal

El grup municipal de Som Poble-ERC presentarà una proposta al pròxim ple del Vendrell amb mesures per estalviar aigua. Des del grup municipal lamenten que els efectes del canvi climàtic ja es noten en els episodis de sequera que pateix el país. També amb l'afectació als cursos fluvials, com els casos de mortalitat d'ànecs, que també s'ha donat al Torrent del Lluc

Per això creuen que caldria impulsar un pla d'estalvi i conservació de l'aigua al municipi, que ja es va aprovar el març del 2021. Mentrestant, SP-ERC formulen diverses propostes per avançar en aquest sentit. Una d'elles és resoldre les deficiències de la xarxa, que provoquen pèrdues importants d'aigua.

La formació demana que al pressupost del 2023 s'inclogui un pla d'inversions per resoldre aquests problemes de la xarxa. Es tracta d'una proposta similar a la que també farà Primàries al mateix ple. Alhora proposen que al pla d'estalvi s'incorpori una anàlisi de les possibilitats de seguir oferint el servei de dutxes a les platges de manera eficient. 

Reutilització de l'aigua de la depuradora

La moció també proposa que s'insti a l'Agència Catalana de l'Aigua que faci un estudi sobre la reutilització de l'aigua de la depuradora comarcal. El grup creu que aquesta aigua es podria utilitzar «tant per cobrir consums, com per contribuir més eficientment a recarregar els aqüífers dels pous». Un estudi que inclogui un pla de mesures per millorar l'estat ecològic i evitar episodis d'afectació al medi del torrent del Lluc i la riera de la Bisbal 

Des de SP-ERC afirmen que l'EDAR té una capacitat de depuració de 17.000 m3 d'aigua al dia. També té un sistema terciari que permet que l'aigua sigui apta per a usos industrials, neteja de carrers, reg de parcs i jardins o suport a conreus. El consum d'aigua al Vendrell és d'uns 11.000 metres cúbics al dia, afegeixen des de la formació.