L'Escola de Música Pau Casals del Vendrell.

SP-ERC proposa un sistema de tarifes socials per fer l'Escola de Música del Vendrell més accessible

El grup municipal creu que es podria doblar el nombre d'alumnes que hi ha actualment

El grup municipal de Som Poble-ERC presentarà una moció al ple d'octubre demanant que s'impulsi una diagnosi sobre l'Escola de Música Pau Casals. L'objectiu d'aquesta és «determinar les possibles accions» que es poden emprendre per garantir un accés més gran a l'escola.

El grup destaca que l'escola vendrellenca és un equipament «modern» que disposa d'instal·lacions «magnífiques» i «bons professionals». Malgrat això, lamenten que «no tothom hi té accés», assenyalant que els actuals 336 alumnes representen un 0,8% de la població. És una xifra que queda «molt lluny de l'1,5% de la mitjana europea i de molts pobles de Catalunya», afegeixen.

Preus «massa elevats»

El motiu d'això, segons la formació, és que el centre té uns preus «massa elevats», xifrant la despesa per alumne en 2.700 euros. Des de SP-ERC pensen que amb un sistema de beques o tarifes socials «es podria doblar el nombre d'alumnes de l'escola», segons Marc Robert.

Igualment, el grup aposta per apropar el centre a les escoles i instituts mitjançant programes com 'Un infant, un instrument'. Alhora, creuen que cal detectar les mancances que pugui tenir la plantilla i millorar la seva estructura. SP-ERC proposa que, un cop es tingui la diagnosi, es faci una jornada participativa on es concreti «un full de ruta».  

Habitatge social i energia

Som Poble-ERC presentarà dues mocions més al ple del pròxim dilluns 25 d'octubre. Una és sobre la possibilitat de cedir terrenys municipals a la Generalitat per fer habitatge social aprofitant els fons Next Generation. L'altra és per instar al govern espanyol a emprendre mesures per frenar l'escalada de preus de l'electricitat.