Imatge de la 'Pagès Gamer' del Montmell.

Spectrum, Nintendo, el DeLorean... arriba la sorprenent 'Pagès Gamer' del Montmell

El municipi organitza una jornada retro amb entreteniment electrònic i cultura pop dels 80 i 90

Amb el nom de 'Pagès Gamer' arriba un esdeveniment únic a la comarca del Baix Penedès. Es tracta d'una mostra «retro-tecno-rural» que vol fusionar «l'entreteniment electrònic i la cultura pop» dels anys 80 i 90. Tindrà lloc el dissabte 11 de juny al Montmell i tots els actes programats seran gratuïts.

Els albors de l'entreteniment digital

A la mostra es podrà conèixer com es va iniciar el món de l'entreteniment digital a l'Estat espanyol. Des de les primeres microcomputadores com les Spectrum, Amstrad o Commodore, fins a les migracions a les consoles Atari, Nintendo o Sega. Tot plegat en una fusió amb l'entorn rural mai vista fins ara.

També es podrà jugar a una màquina 'pinball' de l'època i una Arcade amb placa original NEO GEO MVS. Una manera de retrocedir fins a aquelles màquines recreatives tan característiques de la dècada dels 80, ja desaparegudes actualment. No faltarà una exposició amb vehicles icònics com el DeLorean de 'Retorn al futur' i l'Ecto-1 dels 'Caçafantasmes'.

La música anirà a càrrec de dos grups de versions, que recordaran el fil musical d'aquella dècada. Hi haurà també servei de bar i 'food-truck, així com un apartat comercial de marxandatge sobre cultura pop retro. L'exposició estarà oberta de les onze del matí a les set de la tarda i hi ha previstos dos concerts.

El primer serà a càrrec de Cover-H de 13.00 a 14.30 hores i el segon, de les 21.30 hores a la mitjanit, serà de Pop'N'Roll. La 'Pagès Gamer' està impulsada per les regidories de Turisme, i Cultura i Festes de l'Ajuntament del Montmell.