La regidora d'ERC del Vendrell Eva Mata.

La suspensió de militància impediria a Eva Mata concórrer a les primàries d'ERC

El partit es troba immers en el procés per escollir el cap de llista per a les municipals del Vendrell

La suspensió de militància de la regidora d’ERC al Vendrell Eva Mata impediria que es pogués presentar a les primàries locals del partit. Aquesta és l'única certesa que hi ha fins ara al voltant d’un afer del qual les diferents parts mantenen l’hermetisme. La suspensió va ser una mesura cautelar decidida per l’Executiva Nacional, que també ha obert un expedient disciplinari a Mata.

Consultats per aquest mitjà, des de l’àmbit nacional no han volgut afegir cap més informació i s’han remès a la nota de premsa. Paral·lelament, des de l’executiva local asseguren que s’han assabentat de la mesura pels mitjans de comunicació. El president d’ERC al Vendrell i el Baix Penedès, Dani Pernas, ha apuntat a TarragonaDigital que esperaran al dictamen de la Comissió de Garanties per prendre alguna decisió.

Així doncs, mentre les mesures segueixin sent cautelars, la formació descarta fer cap moviment. Pernas sí que ha confirmat que, amb la militància suspesa, Eva Mata no es podria presentar a les primàries locals. La regidora encapçalava una de les dues candidatures per ser cap de llista a les municipals del 2023.

L’altra candidatura és la d’Alfons González, en un procés que s’havia hagut d’ajornar per diferents impugnacions. De fet, ERC del Vendrell feia temps que esperava el dictamen de l’Executiva Nacional sobre aquestes impugnacions. Una resolució que ja ha arribat i que desencalla el procés de primàries, tal com ahir es va comunicar a l’executiva local.

Les primàries i el futur de la coalició amb Som Poble

ERC del Vendrell ha de celebrar un consell local a principis de la setmana vinent que servirà per rellançar les primàries. Caldrà veure finalment quantes candidatures es presenten. Del resultat d’aquest procés en dependrà també el futur que pugui tenir la coalició amb Som Poble.

Mentrestant, segueixen les incògnites sobre els motius que han dut a l’Executiva Nacional a suspendre de militància Eva Mata. No s’ha comunicat quines són aquestes «faltes constitutives d'infraccions de naturalesa molt greu» que l’organització considera acreditades.

Tampoc s’apunta si la «deixadesa de funcions» de Mata fa referència a la seva tasca a l’Ajuntament del Vendrell o a la Diputació de Tarragona. O si les turbulències que han acompanyat el procés de primàries hi poden haver tingut alguna cosa a veure. La mateixa regidora manté silenci absolut, per ara, sobre l’assumpte, igual que el grup municipal.