L'edifici que havia de ser el Casal d'Avís del Tancat, a mig tapiar.

Tapien el casal d'avis inacabat del Vendrell per evitar el vandalisme

L'edifici es va deixar de construir el 2012 per manca de finançament

L'Ajuntament del Vendrell ha procedit a tapiar l'estructura a mig fer que havia de ser el Casal d'Avis del Tancat, situada al costat de l'escola de primària Marta Mata. Des del consistori han apuntat que el tancament s'ha fet «com a mesura de seguretat», ja que era molt habitual que a dins de l'estructura hi entrés gent, especialment joves. Aquest edifici fa gairebé vuit anys que està a la intempèrie, després que la seva construcció s'aturés el 2012.

La manca de finançament va impedir acabar la construcció i, tot i que els diferents partits han presentat projectes per desenvolupar cada cop que hi ha hagut eleccions municipals, de moment sembla que no hi ha cap perspectiva de finalitzar-lo. Fa uns mesos, des del consistori es va posar un primer tancament metàl·lic per evitar l'accés a l'interior, però aquest es va demostrar insuficient, raó per la qual ara han tapiat els accessos.

Comprovar l'estat de l'estructura

Un dels partits que es va pronunciar sobre aquest esquelet de formigó abans de les últimes eleccions municipals va ser la coalició ERC-Som Poble. La número tres de la candidatura, Gisela Arbós, havia treballat com a arquitecte en el projecte original, i va apuntar que abans de fer cap actuació seria primordial comprovar l'estat de l'estructura després de tants anys d'exposició a les inclemències.

En aquest sentit, Arbós va remarcar que l'edifici no té cap mena de protecció, tot i que ella ja va avisar en el seu moment que s'havia de fer una impermeabilització per evitar que es fes malbé. De la mateixa manera, el vandalisme de les persones que entraven a l'interior també pot haver causat destrosses en l'edifici. Tot això fa que des d'ERC-Som Poble destaquin que, fins que no es faci un estudi de l'estat de l'estructura, no es pot tirar endavant cap projecte per recuperar la construcció.