Verema a la zona del Penedès.

Tarragona i l'Ebre enceten una verema amb previsions molt més optimistes que l'any passat

S'han començat a collir les varietats primerenques arran de mar i prop del riu Ebre

Tret de sortida a la verema 2021 al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre. En un any amb una collita una mica més tardana de l'habitual, ja s'han començat a collir les varietats primerenques d'arran de mar i prop del riu Ebre.

Les previsions de les DO de la demarcació —Tarragona, Priorat, Terra Alta i Conca de Barberà— són millors que els últims dos anys. A diferència del que va passar el 2020 amb la plaga del míldiu, aquest any s'espera una verema sense fongs i amb alta qualitat del raïm. En una temporada que s'allargarà fins al 15 d'octubre, s'espera una producció similar a la mitjana habitual.

Borsa de temporers al Priorat

Una de les novetats d'enguany és la borsa de temporers que ha impulsat el Consell Comarcal del Priorat. La presidenta de la DO Montsant, Pilar Just, remarca que la verema al territori és diferent que al Penedès, on hi ha «una quantitat ingent de temporers». «Aquí es fa amb quatre o cinc empreses que ofereixen el servei o bé compartim temporers entre cellers», apunta.

Des del Priorat defineixen la temporada com «il·lusionant», després de dos anys complicats. El president de la DOQ Priorat, Salustià Álvarez, pensa que es podrien recuperar els 6,2 milions de quilos que habitualment es veremen. La durada de la verema vindrà marcada, com sempre, per la meteorologia.

Bones sensacions a les DO Tarragona, Conca i Terra Alta

Les bones sensacions també es noten a la DO Tarragona i a la DO Conca. A la primera es podria arribar als onze milions de quilos, segons el seu president, Vicenç Ferré. Això suposaria un increment d'un 5% més de producció respecte a una temporada normal.

A la Conca de Barberà preveuen rondar el milió i escaig de quilos, amb una «qualitat molt bona», segons Ricard Sebastià. A la Terra Alta, per contra, calculen que es podria registrar un descens d'un 10% de quilos respecte a la campanya anterior. Això és així pel creixement més lent que està experimentant la varietat majoritària de la zona, la garnatxa.

El secretari del Consell Regulador, Jordi Rius, afirma no obstant que la qualitat d'aquesta campanya podria ser «excepcional». Des del Consell Regulador de la DO Terra Alta segueixen treballant en la creació d'una ruta del vi de la comarca, per potenciar l'enoturisme.