La regidora de Serveis Socials del Vendrell, Montse Martín.

La Taula Comunitària del Vendrell suma noves entitats a la lluita per la cohesió social

El projecte recupera la seva vitalitat després de l'aturada pandèmica

La regidoria de Serveis Socials del Vendrell ha començat a reactivar la Taula Comunitària després que la pandèmia n'obligués a reduir l'activitat. Aquest és un projecte que va començar fa cinc anys i que aglutina diverses entitats de la ciutat que treballen per millorar la cohesió social. També compten amb l'associació CEPS per fer les tasques de dinamització.

«Celebrem que s'hagin sumat més entitats a aquest espai de relació, on es crea un vincle de suport important», ha remarcat la dinamitzadora Núria Morral. Entre les entitats que conformen la Taula hi ha la Creu Roja, Càritas, els Nens o els grups de dones Al-Manar i Dones del Vendrell. També en formen part l'associació Joves de Catalunya i Esports, la Ballaruga, el Pla Educatiu d'Entorn i el centre Àngel de Tobies.

Recentment s'han incorporat les associacions d'Extremadura i d'Andalucía García Lorca, així com el centre d'acollida Maria i Josep. Totes es reuneixen de forma quinzenal i treballen en activitats que ajudin a enfortir «la convivència, el benestar dels ciutadans i la cohesió social». Així s'impulsen tallers, xerrades o la festa intercultural, que es recuperarà la pròxima primavera.

Una altra iniciativa serà un cicle de xerrades mensuals que començarà el 26 de novembre a l'Associació Cultural Extremadura. Tractaran temes de salut, eficiència energètica, esport o salut mental. La primera serà sobre 'El bon ús dels medicaments' i anirà a càrrec de Carme Mestres, farmacèutica comunitària.