La platja de l'Estany de Calafell.

El temporal de mar provoca entrades d'aigua en diferents punts del Baix Penedès

Cunit i la zona de l'Estany de Calafell han estat les més afectades aquest dimarts

L'episodi de forts vents que ha patit Catalunya a principis d'aquesta setmana ha vingut acompanyat d'un temporal de mar. Com és habitual, algunes de les platges del litoral pràcticament han desaparegut per la crescuda del mar. Això ha passat aquest dimarts a la platja del Francàs, al tram situat entre el búnquer i Cala Berenguer.

La crescuda també s'ha deixat notar a la zona de l'Estany de Calafell i a Cunit. En ambdós llocs l'aigua ha fet algunes entrades al Passeig Marítim i els efectes encara es veuen aquest dimecres. A Cunit és on les entrades d'aigua van ser més notòries, especialment el dimarts al matí.

Desperfectes a la platja de Cunit.
L'aigua ha fet diverses entrades a Cunit i els desperfectes encara són visibles. | BP Diari

«Per això diem que no n'hi ha prou amb mantenir els espigons, sinó que cal reforçar-los», ha remarcat l'alcalde, Jaume Casañas. A Calafell, a part de la zona de l'Estany, l'aigua també s'ha menjat la platja a tocar de la plaça del Mil·lenari, un fet habitual. El consistori ja ha apuntat que s'està estudiant eliminar aquesta plaça en un futur.

En canvi, a les platges de Sant Salvador i Coma-ruga no hi ha hagut, per ara, grans entrades d'aigua o inundacions. Tot i això es manté l'alerta perquè el temporal encara no ha finalitzat.  

La platja del Francàs, en ple temporal de mar.
La platja del Francàs, al Vendrell, és sempre una de les més afectades pels temporals. | BP Diari