La Mare de Déu de la Candelera, al davant del Castell de Calafell.

Torna la Candelera: Calafell es prepara per celebrar la seva festa major d'hivern

S'han canviat algunes ubicacions per evitar que hi hagi aglomeracions

Després de la cancel·lació del passat any 2021, Calafell sí que podrà celebrar enguany la seva festa de la Candelera. Des de l'Ajuntament s'han preparat diversos actes entre els dies 4 i 6 de febrer, amb un programa molt similar a les anteriors edicions.

Sí que es canviaran algunes ubicacions per garantir que no hi hagi aglomeracions, en un context encara de pandèmia. En aquest sentit, l'ofici que tradicionalment es feia a l'església del Castell es passarà a l'església de la Santa Creu. Mònica Trepat, regidora de Cultura, remarcar que el nou emplaçament «és molt més ampli i té els sostres molt alts», el que el converteix en un lloc «més convenient».

Espectacles teatrals i aniversari de la Ventura Gassol

Un altre apartat destacat serà l'aposta pels espectacles teatrals, amb dues obres d'alt nivell que es faran en dies consecutius. El dissabte 5 es representarà l'obra 'AntiCoronaCAVA.ret', a càrrec de The Chanclettes & La Sharonne. L'endemà, el dia 6, serà el torn de Quim Masferrer i el seu 'Bona gent', en ambdós casos al Teatre Joan Colet.

Durant la Candelera també se celebrarà el tercer aniversari de la nova seu de la Biblioteca Ventura Gassol. Per aquest motiu s'ha preparat una sessió especial de l'Hora del Conte amb un espectacle de contes i cançons a càrrec de Moi Aznar. A més, tots els préstecs que es facin entre el 4 i el 24 de febrer entraran en el sorteig de dos lots de llibres.

Recuperada fa 30 anys

La festa major d'hivern de Calafell es va recuperar fa 30 anys, després de molts anys d'haver-se perdut. Concentra els actes al nucli antic i està dedicada a la Mare de Déu de la Cova, una advocació venerada a l'església del Castell de la Santa Creu. El culte es remunta a principis de l'Edat Mitjana i està relacionat amb la tradició catalana de les marededéus trobades.

Es pot consultar el programa complet de la festa en aquest enllaç.