Pla obert d'una família que ha participat en la manifestació dels treballadors de la fàbrica de Saint-Gobain de l'Arboç.

Torra, sobre Saint-Gobain: «Parlant i mediant hem de ser capaços entre tots de trobar la millor solució»

Treball ha convocat una reunió de mediació per diumenge entre els representants dels treballadors i l'empresa

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha celebrat aquest dissabte la convocatòria d'una reunió de mediació a Treball per demà entre la direcció i els representants dels treballadors de Saint-Gobain. En una piulada, Torra ha dit estar «convençut» que «parlant i mediant» s'aconseguirà trobar «la millor solució pels treballadors, per l'empresa, per la comarca i pel país». Torra ha agraït al conseller de Treball, Chakir El Homrani, la convocatòria de la reunió. En les últimes hores, les negociacions entre empresa i treballadors per l'ERO a la planta 'Glass' s'han trencat.

L'empresa exigeix a la plantilla que aixequi el bloqueig al polígon de Bellvei, que amenaça de deixar sense subministrament a grans marques com Ford o Seat, mentre que els treballadors volen garanties per escrit de recol·locació de la plantilla.

El treballadors de Saint-Gobain vinculen la mediació a la demanda contra Interior per «vulnerar el dret a vaga»

Els treballadors de Saint-Gobain han celebrat la convocatòria d'una mediació a Treball per resoldre el conflicte —demà diumenge a migdia a Barcelona— i l'han vinculat a la demanda contra el Departament d'Interior per «vulnerar el dret a vaga». Hores abans, el comitè d'Empresa de Saint-Gobain assegurava que els Mossos els havien avisat que aquesta tarda desallotjarien els cotxes que bloquegen els accessos a la fàbrica del polígon de Bellvei si no els retiraven abans. «Fer-nos fora per la força era una autèntica vergonya», ha assegurat Marcos Rastrilla, del sindicat CGT. Fonts d'Interior han negat aquest desallotjament imminent i cap tipus de coacció als treballadors: «És fals que hi hagi hagut cap afectació del dret a vaga».

 

Una piulada de Tremosa i la possible intervenció dels Mossos tenen més la corda

En les últimes hores, la situació s'ha tensat encara més perquè des del comitè d'empresa s'ha advertit que els Mossos havien exigit als treballadors que aixequessin el bloqueig. A més, una piulada del conseller d'Empresa, Ramon Tremosa, assegurant que el bloqueig podria fer perdre «la guerra de l'automòbil» també ha comportat crítiques dels sindicats, que han exigit una rectificació i han acusat l'exeurodiputat de criminalitzar el dret de vaga.