Imatge d'un tren de Rodalies de Renfe

El trajecte per anar del Baix Penedès a Barcelona per l'R-4 s'allargarà fins a les dues hores per les obres

Des de la comarca demanen un reforç per carretera o per anar a agafar l'R-2

Els usuaris de l'R-4 de Rodalies del Baix Penedès es trobaran amb un nou greuge durant els pròxims quatre mesos. Les obres per a la implantació del tercer fil al túnel de Martorell comportaran una reducció dels trens entre la comarca i Barcelona entre el 25 de juliol i el 15 de novembre. No només això, sinó que el fet que la circulació de trens s'hagi de tallar entre les estacions de Sant Sadurní d'Anoia i Martorell —havent de fer un transbord per carretera—, suposarà que la durada del viatge s'allargui fins a les dues hores.

La comarca demana mesures

Davant aquesta situació, que afectarà molts estudiants i treballadors del Baix Penedès que van a Barcelona i l'àrea metropolitana, des del Baix Penedès ja han demanat al Departament de Territori que s'ofereixin solucions per a una comarca que ja té moltes mancances en la connexió amb Barcelona per tren. Per una banda, el grup municipal d'ERC-Som Poble a l'Ajuntament del Vendrell ha demanat que hi hagi un reforç dels serveis de transport per carretera, «per reduir els efectes d'aquest retall».

Des de la coalició veuen amb «preocupació» com la retallada del servei per les obres deixarà la comarca Â«amb un tren per hora des de Sant Vicenç de Calders fins a Barcelona per la línia interior», alhora que la durada del trajecte «s'allargarà fins a un total de dues hores, a les quals segurament caldrà sumar-hi els retards habituals del servei de Rodalies». Per això demanen millorar el transport públic per carretera entre el Baix Penedès i Barcelona «per minimitzar» aquestes afectacions.

Una llançadora cap a Sant Vicenç

Des del Consell Comarcal del Baix Penedès han fet una altra demanda a Territori. Jaume Casañas ha reiterat la proposta de fer una llançadora de tren que vagi de l'Arboç i el Vendrell cap a Sant Vicenç de Calders, de manera que els ciutadans de la comarca puguin agafar els trens de la línia R-2, que van per la costa. Des del Consell recorden que l'Alt Penedès ha aconseguit una millora del servei de bus exprés cap a Barcelona mentre durin les obres.